perjantai 23. kesäkuuta 2017

Muutoksia IPP Cupin otteluihin


Juhannusviikko oli kylmä ja toi lunta tupaan myös IPP:n toimistolle harmillisten uutisten muodossa. Sekä oululainen Iltatähti että kemiläinen KPT-85 ilmoittivat Isokylän Pallo-Pojille, että eivät saakaan (toisin kuin alunperin ilmoitettiin) riittävää määrää pelaajia kasaan IPP Cupiin ja joutuvat täten jäämään molemmat pois turnauksesta. Näin IPP Cupin mestaruus ratkotaan täysimittaisessa ottelussa kotijoukkueen ja Rovaniemen Palloseuran välillä.


Tilanne on valitettava ja voitosta pelaamaan olisi mielellään otettu myös muut joukkueet. IPP ei voi kuitenkaan vaikuttaa vastustajien pelaajatilanteeseen. Täten se ei myöskään aio lannistua tai masentua tapahtuneesta vaan IPP Cup järjestetään, alkuperäisen toiminta-ajatuksen mukaisesti.

IPP:n uudelleen synnyttämisen ensimmäinen peruste oli legendaarisen seuran historian ja mainetekojen kunnioittaminen ja muistaminen. Tänä kesänä tämä tapahtuu näiden 1950-luvulla perustettujen seurojen välienselvittelyllä. Kauan kadoksissa ollut ja vaiettu “pikkuveli’ kohtaa suuren ja mahtavan Lapin itseoikeutetun jalkapallovaltiaan: IPP vs. RoPS. Taisto käydään ikämiespainotteisin joukkuein.

IPP:n pelaajat pukevat punaiset jälleen ylleen ja kantavat niitä suurella ylpeydellä. RoPS kohdataan täynnä taistelutahtoa, mutta myös kiitollisena siitä, että rovaniemeläiset kunnioittavat “Sinisellä sydämellään” tapahtumaa läsnäolollaan. Muutosten johdosta RoPS:n riveissä saatetaan nähdä myös rannalle jääneitä Kemin ja Oulun pelaajia.

Toinen peruste, miksi IPP haluttiin takaisin, oli kemijärveläisen jalkapallon kannustaminen. Tästä syystä IPP Cupin toisena otteluna pelataan Kemijärven Pallon -55 Nelosen sarjaottelu, jossa kemijärven uusi jalkapallosukupolvi taistelee sarjapisteistä perinteikkään merilappilaisjoukkueen, Tornion Tarmon kanssa. KP-55 vastaa myös kanttiinin pitämisestä ja kerää sillä tavalla varoja kaupungin jalkapallolle.

Kolmas peruste on oikeastaan seurausta ensimmäisestä. IPP haluaa jakaa joukkueen takaisinsaamisesta aiheutunutta hyvää mieltä ympärilleen. Tapahtumassa kerätään rahaa Pelastakaa Lapset Kemijärvelle.

Hyväntekeväisyyskohteen valinnalla on tarkoitus auttaa paikkakunnan vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastusmahdollisuuksia. Rahaa kerätään Pöyliövaaran ilmaistapahtumassa kiertävillä lippailla ja sekä yhteistyökumppaneiden avulla.

Pomppulinna, keppihevosratsastus, onginta sekä paloautoon tutustuminen takaavat sen, että päivätapahtumassa viihtyvät myös perheen pienimmät.

Päivän taittuessa illaksi VPK-talolla järjestettään aikuisille tanssit, joiden lipputulot lahjoitetaan täysimääräisenä Pelastakaa Lapsille. VPK:n lavalle nousevat sekä humppapoppoo Duuri7 että rockipumppu Laskuteline. Lipun hinta tansseihin on 12€.

Joukko IPP-henkisiä ihmisiä on työskennellyt tapahtuman eteen talven ja kevään aikana valtavan tuntimäärän. Silloin, kun asian kokee itselleen tärkeäksi, tunteja ei tarvitse kuitenkaan laskea. IPP on erittäin kiitollinen siitä, että lukuisat sponsorit ovat lähteneet avokätisesti tukemaan tapahtumaa ja siten mahdollistavat rahan keräämisen hyvään tarkoituksen:

Lisäksi muutama nimettömänä pysyttelevä taho on halunnut tukea tapahtumaamme


Se kertoo paitsi tuettavan kohteen tärkeydestä, niin myös kirjainyhdistelmän “IPP” merkityksestä edelleen monille ihmisille.

Aluksi ilmoitus kahden joukkueen poisjäännistä näin lähellä ennen tapahtumaa tuntui kieltämättä, kuin olisi joutunut IPP:n legendaarisen puolustajan Aarne “Metsuri” Tiikkajan taklauksen alle. Se tuntui luissa ja ytimissä.

Ipin pojat eivät kuitenkaan luovuta vaan nousevat maasta, vetävät näppylähanskat tiukemmin käsiinsä ja laittavat pallon uudestaan liikkeelle. Hyvänmielen palloa ei voi pysäyttää. Se kulkee pelaajalta toiselle. Se vyörii, kierii ja pomppii vääjäämättä kohti maalia nyt, kun “Tunturituuli” puhaltaa lempeämmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti