sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kotijoukkue jättiläisten kaatoon heinäkuun IPP Cupissa

Mainoskuva by Mika Vuoni


Isokylän Pallo-Pojat, joka aiemmin tunnettiin Palloliiton virallisten sarjojen pohjoisimpana kummajaisena, saa kovia joukkueita vastaansa heinäkuun 29. päivänä pelattavassa IPP Cupissa. “Tunturituulen” ovat Kemijärvelle lupautuneet haastamaan joukkueet niin Oulusta, Kemistä kuin Rovaniemeltäkin. Tarjolla on lappilaisen jalkapallon juhlaa!

Oululaista jalkapalloilua turnauksessa edustava vuonna 1978 perustettu Iltatähti on ikämiesjalkapallon erikoisseura, yksi menestyksekkäimmistä joukkueista Palloliiton JKKI-sarjoissa (jalkapalloa kunnossa kaiken ikää). Joukkueen riveistä löytyy useita entisiä Suomen mestareita. Sen lisäksi joukkueella on tapana voittaa SM-kultaa eri ikämiessarjoissa vähintään yhden pokaalin vuositahdilla. Joukkue osallistuu samana viikonloppuna pelattavaan 55-vuotiaiden SM-turnaukseen Helsingissä, joten Kemijärvelle heillä on tarkoitus lähettää nuorempi joukkue. Iltatähdellä kun ikämiesjoukkueita riittää!

Kemi on perinteinen jalkapallokaupunki, jonka joukkuekarttaan on vuosien varrella vaikuttanut vahvasti myös politiikka. IPP Cupiin saapuva Kemin Pallotoverit perustettiin alunperin vuonna 1985 TUL:n seurojen yhteiseksi edustusjoukkueeksi. Nykyään se on keskittynyt lähinnä juniori- ja harrastejalkapallon. KPT-85 ei aio todellakaan jäädä statistin rooliin turnauksessa. Talven aikana joukkue leireili Espanjassa ihan vain IPP Cupiin valmistautuakseen. 55-vuotiaiden SM-kisat saattavat vielä sekoittaa Keminkin pelaajapakkaa, mutta kova joukkue sieltä on joka tapauksessa Jukka “Jupe” Ikäläisen mukaan Kemijärvelle tulossa.

Rovaniemeltä turnaukseen saapuu itseoikeutetusti kaupungin ylpeys, Rovaniemen Palloseura. RoPS:n joukkueen kasaamisesta vastaa joukkueen ex-kapteeni ja maajoukkuemies Jarmo “Jarkki” Ilola. Jarkki on pyrkinyt keräämään joukkoihinsa ropsilaisia useammalta eri vuosikymmeneltä. Mikäli Jarkin toiveet toteutuu ja pelaajien terveys antaa myöten, niin kentällä nähdään niin maalivahtisuuruus Matti “Kolli” Vikman kuin keskikentän taiturimainen Samuli “Sime” Yliaskakin. Kemijärveläisten kannalta ehkä kiinnostavin RoPS-pelaaja lienee IPP:ssäkin aikoinaan maaleja paukutellut Heikki Hannola, joka on myös pyörinyt Jarkin hankintalistalla. Toivottavasti Hessukin saadaan turnaukseen. IPP:n puolustuksen on syytä olla hereillä myös Kimmo Savolaisen hirmuisen maalivainun suhteen.


Kovia ovat siis Kemijärvelle saapuvat joukkueet. IPP ei näistä kuitenkaan hätkähdä, vaan toivottaa kaikki vieraansa lämpimästi tervetulleeksi Pöyliövaaraan. Paljon on näiden pohjoissuomalaisten paikkakuntien joukkueiden otatuksissa vuosien varrella sattunut ja tapahtunut. Niistä riittää varmasti muisteltavaa vielä tässäkin turnauksessa. IPP lähtee muiden mukana voitto mielessään turnaukseen. Kun pelipaita on punainen ja pallo pyöreä, niin mitä tahansa voi tapahtua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti